ברמן, פנק אותי במיץ גזר

ראשי >סובייקטיבי>ברמן, פנק אותי במיץ גזר
paper

רבים מכם עדיין זועמים בוודאי על החוק החדש שאוסר על עישון במקומות ציבוריים (יותר נכון, על העובדה שבאמת התחילו להקפיד עליו...). רוב הרטינות נשמעות בעיקר מכיוונם של הפאבים שם נוצרה תופעה  חדשה של התגודדויות מחוץ לפאב עצמו ותהיות למה בחרו להכניס את החוק לתוקף דווקא באמצע נובמבר כשכבר קר.

אני אישית חוטא רק לעיתים בסיגריה או שתיים בערב ולכן בעיקר מצחיקות אותי העוויתות שמקבלים חבריי המעשנים לאחר כמה דקות של ישיבה על הבר כשיד אחת אוחזת בכוס מבלי שתהיה סיגריה דולקת ביד השנייה. הבעיה היא שלא פעם מצאתי את עצמי יושב לבד על הבר בזמן שחבריי נמצאים בחוץ ומרגיעים את ה"קריז" לניקוטין שהחל לפקוד אותם. אני אישית, העדפתי לבהות בברמנית החמודה שמולי ולהרהר בכך שמצאתי זמן גרוע מאוד להתחיל לחזור לעשן. החזקתי יותר משנתיים וחצי. לא חבל?

תובנה נוספת אליה הגעתי תוך כדי הרהוריי בסוגיה היא העובדה שפחות משבוע לאחר כניסת החוק לתוקף הספקתי לבקר בכמה וכמה פאבים שונים ולספוג מגוון של תגובות לשינוי באווירה שנוצר בהם (אני מאשים את השביתה, כל הכסף שלי הולך על בירה).

בשיחות עם חברים, ברמנים, מלצריות וגם כמה מבעלי הפאבים התגובות היו חלוקות. אפשר לומר שהחלוקה נעה בין: "מילא מסעדות ובתי קפה, את זה אפשר להבין, אבל למה פאבים? איך עשו לי את זה?!" לבין – " סוף סוף אפשר לנשום פה ולא לחזור הביתה מבילוי עם ריח של מאפרה."

היה גם מי שטען שעכשיו כשאין יותר ריח של סיגריות אי אפשר שלא להבחין בריח המבחיל של טיגון בשמן עמוק שמגיע מכיוון המטבח ואני אומר למה לעצור בסיגריות? למה שלא ניתן לטרנד הבריאות לפלוש לנו גם לחיי הלילה? אני כבר יכול לדמיין את כתבת השער של איזה מגזין בריאות המראה תמונה של פלטת מטוגנים שמנונית לצידה של כוס בירה מקציפה ובעוד כמה שנים נמצא את עצמנו יושבים על הבר, מלחכים נבטים ומבקשים מהברמן צ'ייסר של ויטמין סי.

קשה לי להחליט ממקום הימצאי בקו התפר בין מעשן ללא מעשן אם אני בעד או נגד החוק אבל הנה לכם חומר למחשבה: אין שום דבר בריא בפאבים! החל מהאוכל והאלכוהול עצמם (לפחות בכמויות שאני שותה...) וכלה אפילו בווליום של המוזיקה ברוב המקומות. סיגריות הן רק מפגע אחד מני רבים.

הוספת תגובה

חשבון משתמש
שלום אורח/ת

התחבר | משתמש חדש