שנה חדשה התחילה ועימה התחדש החיפוש הבלתי פוסק שלי אחר מקומות חדשים ומעניינים בהם תוכלו להפעיל את קיבתכם בהנאה מרובה אחרי ימי לימודים ארוכים ומייגעים.

בשבוע האחרון גונבה שמועה לאוזני על פתיחתו של בר- מסעדה חדש בשם "ברילוצ'ה". בתור אחד שדרום אמריקה היוותה חלק משמעותי ביותר מן העידן הפרה- לימודי של חייו ושהשם "ברילוצ'ה" מעלה בו זיכרונות רחוקים של סטייקים מהבילים, שוקולדים והמון גלידה, ידעתי כי זה רק עניין של זמן עד שאבדוק את המקום החדש במו עיני או יותר חשוב במו אפי, לשוני, ובטני.

לכן, ביום חמישי האחרון, עשיתי את דרכי עם כמה מחבריי אל חלקה התחתון של עירנו. המקום נמצא באזור בית המשפט או מה שיותר מוכר לכם כמתחם מועדון "הלונה". השילוב בין הבנייה בסגנון ישן לעיצוב תל אביבי צעיר ורענן משרת היטב את שתי הפונקציות המרכזיות של המקום: הבר- מיועד לחובבי האלכוהול שביניכם, שישמחו מאוד על החידוש (במיוחד אלו מכם שהתעייפו מסצנת הפאבים הקבועה של שדרות מוריה), והמסעדה המציעה מגוון עשיר של מנות החל בהמבורגרים, פירות ים ובשרים מסוגים שונים.

אני וחבריי שימנו את גלגלי הקיבה במספר מנות ראשונות מעניינות ודי מוצלחות. קלמרי מטוגן בליווי איולי, מוס כבד עוף המוגש עם ריבת שום וסילאן וכנפי עוף חרוכות ברוטב שום ודבש. כל המנות קלילות ומספקות.

לאחר מנוחה קלה היינו מוכנים לנסות את כוחנו במנות העיקריות שיש למקום להציע. אנחנו בחרנו בספריבס בטריאקי בוטנים וסטייק טי- בון עסיסי ורך, מנות גדולות ומשביעות (הסטייק הוא נתח של 500 גרם). אני מוכרח לציין כי ציפור קטנה לחשה לי שיש במקום המבורגר צמחוני שטעמו כטעם הבשר עצמו. בתור אחד המגדיר את עצמו כאוהב בשר ברמות של פתולוגיה, אני חייב לציין כי הרעיון לא היה נשמע לי סביר וגם לא טעים במיוחד אם כי לאחר טעימה קלה מן המנה הייתי חייב לשנות את דעתי. אם אתם צמחונים ומתגעגעים לחטוא בחטא הבשר מבלי לשלם על כך את המחיר, זו המנה בשבילכם.

כמובן שאת כל שלבי ארוחתנו ליווה בקבוק יין אדום טוב, שהוא כמעט הכרחי בכל ארוחה שמעורב בה בשר מכל סוג שהוא.

בנוסף לכך ראוי לציין כי השירות במקום היה מצוין. צוות המלצרים הראה נכונות ורצון רב לעזור, וכולנו יודעים ששירות טוב הוא חלק משמעותי ביותר מארוחה טובה.

אחרי מנוחה די ארוכה ששילבה בתוכה עיסויים קלים של בטנותינו הנפוחות התחלנו להשתעשע עם המחשבה על קינוח שישאיר לנו מעט טעם מתוק על הלשון (זכר לגלידות ולשוקולדים של ברילוצ'ה המקורית). בסופו של דבר חלקנו לנו יחד טארט- טאטן בליווי גלידת ווניל (תרגום- עוגת תפוחים הפוכה, כלומר הבצק למטה והתפוחים למעלה למרות שהיא נאפית בתנור בדיוק הפוך). בנוסף טעמנו מן הפונדנט שוקולד פאדג' המגיעה גם הוא עם גלידה, חטא אחרון ומתוק.

העיר ברילוצ'ה שבארגנטינה עושה שילוב, כמעט מושלם בין מטעמים קולינאריים יחד עם הרים מושלגים ונופים מן היפים בעולם. בדומה לכך בר- מסעדה "ברילוצ'ה" החיפאי משלב בתוכו אוכל טוב ואווירה מצוינת ומרעננת שהיו מעט חסרים במפת חיי הלילה של העיר.

הוספת תגובה

חשבון משתמש
שלום אורח/ת

התחבר | משתמש חדש