מלך החומוס, מלכת הטחינה

ראשי >הצרכניה>מלך החומוס, מלכת הטחינה
paper

 

חומוס. ללא ספק המאכל הכי ישראלי שיש. מרכיב חובה בכל ארוחת בשרים, בכל מנגל. זה שאף פיתה אינה שלמה בלעדיו. עושה הרושם כי דווקא בחיפה אין חומוס טוב וראוי לשמו, או לפחות אין אנו יודעים עליו ורוב החומוסיות הטובות והמוכרות נמצאות צפונה (עכו) או דרומה (בתל-אביב או בירושלים). יצאנו לבדוק האם באמת אין חומוס טוב בחיפה, או שמא הוא מתחבא טוב-טוב, והקרבנו את קיבותינו התמימות כדי לבדוק איפה לנגב ולאיפה לא להתקרב.
 

אחים מוגרבי – דרך יפו 140

עסק משפחתי על הכביש המוביל מחיפה לקריות, שמשמש גם כשווארמיה על אם הדרך. במוגרבי כל בני המשפחה עובדים ביחד: האמא מכינה את האוכל במטבח, האבא מכין שווארמות והילדים מגישים והכל טרי ומוכן על המקום. מבחר של סלטים וחמוצים חופשי, צ'יפס חתוך גס אם כי נוטף שמן והחומוס פשוט וטוב, רך וגרוס דק. אמנם המחיר של החומוס קצת יקר יחסית, 22 ₪ למנה, אך צלחת צ'יפס תעלה רק 12 ש"ח והסלטים, כאמור, חינם. תמורת 23 ₪ תקבלו גם צלחת עמוסה כדורי פלאפל. בסוף קפה על חשבון הבית.

ציון סופי: 3 פיתות.

ינשוף – שד' הנשיא 121, מרכז הכרמל

כפי שמצופה מחומוס שיושב במרכז הכרמל, זהו חומוס יותר כרמליסטי, פחות אותנטי ועיצוב המקום יותר פלצני, בהתאם. הם התחילו ברגל ימין כשהגישו לנו, בנוסף לחמוצים, גם סלט כרוב, סלט חצילים ורוטב חריף, אך האכזבות לא אחרו לבוא: סלט שרובו עלים ירוקים ועשבי תיבול, צ'יפס פרוס דק כמו צ'יפס משקית, מטוגן בכמויות של שמן ופלאפל עם טעם מוזר של עשבי תיבול. אבל השיא היה שהביאו לנו פיתות חצויות, כלומר עיגולים מופרדים בלי כיס ומטוגנות!  גם החומוס היה מלא שמן, אך חמאתי וטעים. עובד אחד כרע תחת הנטל של לבשל ולהגיש למסעדה עמוסה. כמה עולה כל התענוג?  17.5 לחומוס עם משאוושה, סלט 15, צ'יפס 12. קפה ותה על הבית.

ציון סופי: פיתה וחצי.
 

מקסים – תחנת הדלק מבואות חיפה, על כביש 4

מקסים היא מסעדה עם מבחר בשרים, אבל אנחנו כאן בשביל החומוס. נראה שהם התאוששו יפה מהפיגוע שאירע שם לפני כמה שנים ובנו את המקום מחדש עם נוף לים, מרפסת קטנה וציורי קיר לרב. החומוס גרוס גס, טעים, מורגשת בו הטחינה. סלט עשיר, חתוך דק ומלא לימון וצ'יפס גס, פריך בחוץ ורך מבפנים, בדיוק כמו שצריך. הפיתות מגיעות חמימות אך קצת קשות. המקום נקי, מרווח, עמוס לקוחות אך מצויד במספיק מלצרים לכולם. חומוס יעלה שם 18, 20 עם תוספת. צ'יפס וסלט כל אחד 15, חמוצים וקפה על הבית.

ציון סופי: 4 פיתות.
 

מצה – כביש רופין, פינת שמחה גולן.

גם היא מסעדה, גם היא ניצולת פיגוע. מצה עובדת כמו סרט נע: המנות יוצאות במהירות וישר רוץ מלצר וזורק את הצלחת על השולחן. שירות מהיר מאוד, אם כי לא אדיב. סלט גדול, מלא פטרוזיליה ולימון, צ'יפס חתוך גס ופריך, אך לא נטול שמן. החומוס גרוס גס, טיפה מריר בשל טעם הטחינה המורגש. המנות גדולות וטעימות, המקום נקי ומלא, אפילו אחרי שעת הצהריים. חומוס יעלה לכם 17 ש"ח, 20 עם תוספת. סלט וצ'יפס יעלו 10 כל אחד. חמוצים, קפה ובקלאווה על חשבון הבית.

ציון סופי: 3 פיתות.
 

נדימה – יוחנן הקדוש 37, וואדי ניסנס.

באמצע השוק של וואדי ניסנס יש מקום קטן עם כמה שולחנות בחוץ ודוכן מלא סירים, שם מבשלת אום אמיר על פתיליות קטנות אוכל ערבי פשוט וטעים. תמצאו אצלה מבחר בשרים, הרבה ממולאים, מג'אדרה חומה, ירקות מבושלים וסלטים. כל מה שדגמנו היה טעים וביתי. אום אמיר בעצמה מבשלת הכל במקום ומגישה, אוירה יותר אותנטית מזה אין. החומוס שלה גרוס גס, רך ועם הרבה טחינה ופטרוזיליה. טחינה עם הרבה לימון. כל מנה עולה 18 ש"ח. פשוט שווה לרדת בשבילה לוואדי. ועל הקיר מבחר כתבות מהעיתון שמסכימות איתנו.

ציון סופי: 4  פיתות.
 

אבו מרון – קיבוץ גלויות 1, תחילת שוק הפשפשים

אבו מרון מוכיח שהכי פשוט זה הכי טוב. זה המקום היחידי שמגדיר עצמו כחומוסיה ומתמחה בחומוס-פול משאוושה-צ'יפס-סלט, מי צריך יותר מזה? והטעם בהתאם. החומוס רך וחלק, גרוס דק, לא מרגישים יותר מדי שום או טחינה. סלט גדול חתוך דק עם הרבה לימון, צ'יפס פריך מבחוץ אם כי לא מספיק רך בפנים. הפול והמשאוושה גם הם טעימים מאוד. הסוד הוא פשוט: החומוס מקולף לפני כן, ומתבשל בלי הקליפה, ולכן יוצא רך ועדין. מה שכן, לא תזיק עוד מלצרית. מנת חומוס תעלה שם 17 ₪, לא משנה עם איזו תוספת. צ'יפס וסלט קטנים יעלו 15 כל אחד. חמוצים וקפה על הבית.

ציון סופי: 4 וחצי פיתות.

 

יש עוד כל כך הרבה חומוסיות טובות בחיפה, בקרנו רק בכמה בולטות מהן, בעיקר כי יש גבול כמה חומוס אנחנו יכולים לעכל. ועכשיו כל מה שנותר לכם זה להחליט: בדוח או בסיבוב?

הוספת תגובה

חשבון משתמש
שלום אורח/ת

התחבר | משתמש חדש